Moji zeleni pomoćnici - @shashava_keleraba

 

Osvetljenje je užasno, kompozicija nikakva, sto mi je prljav, ali napokon sam sakupila sve zero ili low waste pokemone, koji mi olakšavaju život, pa rekoh da se pohvalim. Mislim da sam sve proizvođače popamtila, osim sapuna koji sam davno naručila, ali daću neke preporuke za koje sam čula ili sam koristila ranije.

Pa, da krenemo redom. Flaša je iz @ikeasrbija. Imam još jednu veću i mislim da godinama nisam kupila vodu u plastičnoj flaši.

Potom, @bezo_tekstil i @minimal_ecobags - razlog čestih rasprava sa ljudima u zdravoj hrani, čak su mi jednom rekli da moraju da pitaju šefa da li smeju da mi sipaju u moju ambalažu. Ali, zato na pijaci vlada opšte oduševljenje ovim proizvodima.

Jaje moje za pranje veša, poprilično dobro pere, imam ga već 6 meseci, mislim da sam pola potrošila. @ecoegg_srbija Postoje sad i na tržištu jeftinije, kao i home-made varijante, ali kad sam ovo kupila, ima da ga koristim dok se ne raspadne.

Moja rutina za skidanje šminke je bila umivanje sapunom i skidanje maskare koja je zaostala, sutradan ujutru. Ali, pošto sam uložila u prirodnu kozmetiku, bio je i red da kupim neke lepe tupfere iz @biljina.svastaonica. Dobijate 10 u pakovanju i kesicu u kojoj možete da ih perete u mašini.

Za one dane u mesecu, koristim od skoro, merula čašicu (kupila me je kesica u kojoj dolazi ) i platnene uloške - @menstrualnecasice.rs. Prvog dana nemam živaca ni snage da se bakćem sa čašičom, pa koristim uložak, ali ostale dane lagano prolazim sa čašičom.

Balzam za usne je iz @starfish.radionica i predivan je, a za negovanje mojih životinjica koristim balzam od @pawlicious_pawbalms Malo se Odi buni, ali mene baš briga, mora i on malo da se neguje.

I koristim metalni brijač, koji sam poručila sa brijač šopa, jeste da stiže obložen plastikom, ali bolje to nego 10 brijača godišnje. Nadam se da će nekome ovaj tekst koristiti. Kod većine domaćih proizvođača, ambalaža je povratna i moguće je lično preuzimanje, tako da eto još dva plusa.

🍑

autorka teksta: Milica Adamović @shashava_keleraba